whatsapp 0624209360


Wat moet je weten voor dat je naar een afspraak gaat?

Bij een afspraak voor wimperextensions, een nieuwe set of een refiil (opvul) behandeling, dien je het volgende te doen;  

→ Je komt met schone ogen naar de salon. Tref ik make-up of make -up resten in het gebied waar ik moet werken, zal ik € 7,50 extra in rekening brengen voor het "vooraf " reinigen. 

→ Na het plaatsen van wimperextensions  je niet :  24 uur mag  douchten, een sauna of zonnebank bezoekt. 

→ Bij een nieuwe set wimperextensions je min. 3 dagen vooraf geen waterproof mascara gebruikt. Gebruik van mascara na het plaatsen van wimperextensions raad ik ook af.

→ Na het plaatsen van een nieuwe set wimperextensions of refill (opvul) behandeling, je  geen make up gebruikt of make up remover met olie of met vettige substantie. Olie / vettige substantie zorgt ervoor dat de retentie van je lijm verloren gaat. Hierdoor verlies je meer wimper haartjes.

Heb je een allergie? Kom eerst langs om een paar proef wimpers te plaatsen. 

→ Gebruik geen  vloeibare eyeliner, wel een oogpotlood of een eyeliner stift is mogelijk. Vraag, als je het niet duidelijk is, welke producten in de oogpotlood of eyeliner is verwerkt. Waarom geen eyeliner, deze is moeilijk te verwijderen en zorgt voor klonten tussen de wimpers. Welke ook ontstekingen met zich mee kan brengen. Doe je dit toch, dan zijn de gevolgen voor jezelf. Hygiene is noodzakelijk op en om de wimper rand. Zorg ervoor dat dit goed gebeurd. In de salon is een goede verzorging verkrijgbaar. v.a. € 9,95 Wist jij dit over wimpers ?

Als je voor de 1e keer wimperextensions hebt laten zetten, schrik je waarschijnlijk als je een losse wimper haartje vindt. Maar maak je geen zorgen, dit is een normaal proces. Wimper haartjes  vallen uit. En hiervoor komen weer nieuwe wimpers voor terug. 

Dit heet een: wimpercyclus.

Meer over groeicyclus:

Een groeicyclus van wimper haartjes duurt ongeveer tussen de 6 tot 8 weken. Dit vanaf de start van de groei tot aan het los laten van je wimper haartje. Niet ieder mens heeft precies de zelfde cyclus, bij de een kan het wat langer duren en bij de ander ook weer korter. Ook omdat niet elke wimper haartje in de zelfde fase zit. Dit kan ook niet , want immers ben je dan eens in de zoveel weken totaal wimper loos! De wimpercyclus gaat gewoon door, ook al gebruik je wimperextensions of mascara. Het is dus normaal als je zo nu en dan een losse wimper vindt.


Hoeveel is normaal?

Hoeveel wimper uitval normaal is, is moeilijk te zeggen. Soms valt er op één dag niets uit en soms een paar. Daarnaast verschilt het ook nog eens per mens. Ik kan je helaas niet precies vertellen hoeveel haartjes je zult verliezen. Bijv. bij overmatig make-up gebruik, gebruik van een waterproof mascara etc. en bij het niet goed reinigen van je gezicht kunnen je extra wimper haartjes verliezen. Ook hormonen, ouderdom en door een slecht eet patroon kunnen je wimper haartjes sneller uitvallen.Het uitvallen van wimper haartjes kun je dus ook niet voorkomen. Wimper uitval hoort bij het menselijke lichaam en de wimpercyclus is hiervan een onderdeel. Net als je wenkbrauw haartjes zijn je wimper haartjes er ook om vuil, zweet, water en andere stoffen uit je oog te houden. De wimper haartjes op je bovenste ooglid zijn veel meer dan die van je onder ooglid. Je bovenste ooglid heeft minimaal twee keer zo veel wimper haartjes dan je onderste ooglid.


Mijten, wat?????

Er leven ook kleine mijten op je wimper haartjes. Dit is niks om je zorgen over te maken. De kleine mijten, of te wel : Demodex, verwijdert vuil en stof van je wimper haartjes en houden de haarzakjes van de wimper haartjes schoon. Want als je wimper haartjes niet goed schoon houd, denk maar aan het niet verwijderen van make-up, kunnen de mijten de wimper haartjes niet schoonhouden en ontstaat er verstopte haarzakjes en hierdoor ontstaat een verstopping, of te wel : strontjes in je oog. Met of zonder wimperextensions is het ook belangrijk je ogen goed te onderhouden, dus te reinigen.


Tip schoonhouden wimperextensions:

Maak je wimperextensions altijd schoon.

Elke dag, met water, of de foam (deze is verkrijgbaar in de salon) gebruik voor het gemak een gezicht spons en maak één beweging naar beneden. Altijd van je oog af, zodat het vuil weg kan en niet in je oog komt.

Hoe schoner je wimperextensions zijn, des te langer plezier je ervan hebt.

Met wimperextensions gebruik je geen olie / olie producten.

Ook geen zonnebrand crème rond de wimperextensions !

Wel de rest van je lichaam goed in smeren, natuurlijk, als je de zon in gaat.

Gebruik je een reinigings- milk om je gezicht te reinigen, finish altijd met een reinigings lotion-tonic.

Deze verwijdert het vettige gedeelte van de reinigings- milk. En breng hierna je dag of nacht crème aan.